Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Kepek Unlu Kek


Malzemeler
2 Su bardağı toz şeker
6 Çorba kaşığı margarin
2 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Su bardağı eritilmiş bitter çikolata
1 Su bardağı krema
3.5 Su bardağı kepekli un
Kreması için:
Yarım litre süt
4 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı un
1 Kutu labne peyniri
Üzerine:
Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Kıyılmış antepfıstığı
.
Hazırlanışı

Şeker ve margarini iyice çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin.
Karıştırmaya devam edin.
Vanilyayı, kabatma tozunu, bir su bardağı kremayı eritilmiş bitter çikolatayı ilave edin.
Kepekli unuda ekledikten sonra iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı dikdörtgen bir kek kalıbına boşaltın.
170 derece fırında 55-60 dakika pişirin.
Krema için sütü, şekeri ve çırpılmış yumurtayı tencereye aktarın.
Süt ılınmaya başladığında unu azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Karışım koyulaştığında tencereyi ateşten indirin.
Labne peynirini ekleyin.
İyice karıştırın.
Dilimlenmiş kekin üzerine kremayı dökün.
İnce kıyılmış antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Kepek Unlu Kek yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız