Malzemeler
1 Çorba kaşığı pudraşekeri
2 Çorba kaşığı un
1 Tutam tuz
1.5 Su bardağı süt
3 Adet yumurta
1 Çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1.5 Su bardağı vişne marmelatı
Sıvıyağ
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Bir tutam tuz, 2 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini karıştırın.
1 Çay kaşığı rendelanmiş limon kabuğunu ilave edin.
Yumurtaları da ekleyip, karıştırın.
Devamlı karıştırarak 1.5 su bardağı soğuk sütü ilave edin.
Boza kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
Tavayı hafifçe yağlayın ve krep hamurundan 1 kepçe alıp, tavaya dökün.
Bir tarafı kızarınca çevirip, diğer tarafınıda kızarıtn.
Tavadan aldığınız krep hamurlarının üzerine hemen marmelat sürün ve üst üste koyun.
Üzerini de marmelatla süsleyin.
Dilimleyerek servis yapın.
Marmelatlı Krep II yemek tarifleri
30 Kasım 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder