Malzemeler
2 Su bardağı un
1 Çay bardağı pudraşekeri
1 Adet yumurtanın akı
1 Paket vanilya
Margarin
Kreması için:
1 Su bardağı süt
1.5 Çorba kaşığı tatlandırıcı
2 Çorba kaşığı un
Üzerine:
500 gr çilek
1 Su bardağı tatlandırıcı
1 Paket çilek jölesi
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle, tartı hazırlayın.
Bunun için, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, yumurtanın akı ve margarini yoğurun.
Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip, hamuru yayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından alıp, soğumaya bırakın.
Bu arada kremayı hazırlayın.
Bunun için, 1 su bardağı süt, tatlandırıcı ve çorba kaşığı unu kısık ateşte pişirin ve soğutun.
Soğuyan tartı kalıptan alın.
Üzerine kremayı sürün.
Çilekleri dizin.
Jöleyi, 1 su bardağı tatlandırıcı ile hazırlayın.Çileklerin üzerine gezdirin.
Soğuk olarak servis yapın.
Diyet Çilekli Tart yemek tarifleri
30 Kasım 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder