Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Erikli Krep

Malzemeler
800 gr mürdüm eriği
100 gr tereyağı
150 gr tozşeker
1 Adet yumurta
250 ml. süt
200 gr kremşanti
150 gr un
2-3 Yemek kaşığı portakal suyu
500 ml. vanilyalı dondurma
3 Yemek kaşığı pudra şekeri
1-2 Yemek kaşığı tarçın
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem





Hazırlanışı
Erikleri yıkayıp, süzün.
İkiye kesip, çekirdeklerini çıkarın.
18 Adet yarım eriği süslemek için ayırın.
Kalan erikleri 40 gr tereyağı, şeker ve tarçınla yassı bir tencerede karıştırarak 15 dakika ağzı açık olarak pişirip, soğumaya bırakın.
Krepler için bir kasede yumurta, un, 1 tutam tuz ve sütü iyice karıştırıp, düzgün bir hamur yapın.
Üzerini nemli bir bezle öreterek 15 dakika dinlendirin.
Kremşantiyi katı çırpın.
Pişmiş eriklerin yarısını ve portakal suyuyla birlikte karıştırın.
Orta büyüklükteki yapışmaz bir tavada onar gr tereyağı koyarak peşpeşe 6 adet ince pişirin ve sıcak tutun.
Krepleri tabaklara alın ortalarına erikli karışımı koyun ve kapatın.
Kalan erik reçeli, yarım erikler ve vanilyalı dondurma ile süsleyin.
Pudra şekeri serpip, hemen servis yapın.
Erikli Krep yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız