Malzemeler
1 Kilo un
250 gr margarin
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı yaş maya
100 gr beyaz peynir
Tuz
Üzerine serpmek için : Susam veya çörek otu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
Un, oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvıyağ, süt, maya, 1 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın akını geniş bie kap içinde karıştırın.
Ancak ikinci yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın.
Malzemeler bütünleşecek şekilde yoğurun.
Poğaça hamuru yağlı olduğundan hamura şekil verirken elinizle ezin.
Ezilmediği takdirde poğaçalar pişme sırasında çatlayabilir.
Hamura şelik verdikten sonra içine beyaz peynir koyup, kapatın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Arzuya göre üzerine susam veya çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında poğaçaların üzeri pembeleşene dek pişirin.
Peynirli Poğaça III yemek tarifleri
30 Kasım 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder