Malzemeler
60 gr çikolata
2 Adet elma
1 Su bardağından fazla soyulmuş badem
3 Adet yumurta
5 Çorba kaşığı tozşeker
4 Çorba kaşığı un
Tereyağı veya margarin
Bir tutam toz tarçın
Pudra şekeri
Mutfak
Zorluk 2
Süre 80 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Yumurtarın sarılarını aklarından ayırın.
Bir kapta tozşekerle yumurta sarılarını krema haline gelinceye kadar çırpın.
Açık renk ve köpüklü karışım elde edince, 4 çorba kaşığı unu ekleyin.
Topaklanmasını önlemek için unu, süzgeçten geçirerek azar azar ve sürekli karıştırarak eklemelisiniz.
Çikolatayı rendeleyin, kıyılmış badem ve toz tarçınla birlikte yumurta sarılarına ekleyin.
Elmaları yıkayıp, soyduktan sonra ikiye ayırn.
Çekirdek kısmını temizleyip, dilimledikten sonra karışıma ekleyin.
Ayırdığınız yumurta aklarını, katı bir kar halini alana dek çırpın.
Sonra hamura ekleyin ve aşağıdan yukarıya doğru karıştırarak yedirin.
Karışımı yağlanıp, unlanmış 26 santim çapındaki bir kek kalıbıa boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Turtayı fırından alıp, soğumaya bırakın.
Sonra kalıptan çıkarın ve pudra şekerini üzerine serpip, dilerseniz ılık olarak servis yapın.
Çikolatalı Elmalı Turta yemek tarifleri
.
30 Kasım 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder