Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Vişneli Pratik Cheesecake

Malzemeler
2 Paket petibör bisküvi
1 Su bardağı eritilmiş tereyağı
2 Paket labne peyniri
1 Paket süt kreması
1 Paket dondurulmuş vişne
2 Çorba kaşığı nişasta
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Bisküvileri bir kaseye ufalayın.
Tereyağını eritip soğutun ve bisküvilere ilave ederek iyice karıştırın.
Yuvarlak bir kalıba hazırladığınız karışımı yayın.
Ayrı bir kapta labne peyniri ve süt kremasını mikserle çırpın.
Kalıba yerleştirdiğiniz bisküvilerin üzerine yayın.
Kalıbı 25-30 dakika buzdolabında dondurun.
Vişneleri sıkıp suyunu süzün.
Elde ettiğiniz vişne suyuna 2 kaşık nişasta ilave edin.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Muhallebi ılınınca kalıptaki bisküvileri karışımın üzerine yayıp vişne taneleri ile süsleyin.
Servis yapmadan önce buzdolabında biraz daha bekletin.
Vişneli Pratik Cheesecake yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız