Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Peynirli Kayısılı Kek

Malzemeler
2 Adet yumurta
2/3 Su bardağı tozşeker
100 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 Paket kabartma tozu
2 Su bardağı un
Yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri
1 Su bardağı fındık içi
15-20 Adet kayısı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri çırpın.
Ardından küp küp kesilmiş oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyin.
Kabartma tozunu katıp, iyice çırpın ve unu ilave edin.
Rendelenmiş dil peynirini hamura katın.
Kayısı ve fındıkları ince ince kıyıp, yarısını hamura katın.
Hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
Kalan kayısı ve fındıkları hamurun üzerine koyup, hafifçe bastırın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Fırından çıkarmadan önce ortasına kürdan sokup, pişip pişmediğini kontrol edin.
Tam piştiyse keki çıkarın.
Soğuyunca dilimleyip, servis yapın.
Peynirli Kayısılı Kek yemek tarifleri

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız