Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Armutlu Tart


Malzemeler
200 gr. un
125 gr. tereyağı ya da margarin
125 gr. tozşeker
2 yumurta sarısı
1 limon
4 armut
50 gr. armut marmelatı
1 çay bardağı Kanyak
1 su bardağı sek beyaz şarap
Tuz
Mutfak
Zorluk 4
Süre 75 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem





Hazırlanışı
Parça tereyağı,tozşeker,yumurta sarıları,yıkanmış limonun rendelenmiş kabuğuyla birlikte karıştırın.
Hamur haline getirdiğiniz karışımı rulo haline getirip buzdolabında bir saat kadar bırakın.
Sonra hamuru yayın ve 24 cm çapındaki bir tart kalıbının çeperini ve dibini bununla kaplayın.
Düz bir alet yardımıyla kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları aldıktan sonra çatalla dibinde delikler açın.
Üzerine folyoyu yayıp üstünü kuru fasulyeyle doldurun.
Isıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
Bu arada armutları soyup ikiye kesin ve çekirdek kısmını çıkarın.
Sonra yarım su bardağı suya karıştırılmıi şarap dolu bir kapta 8-10 dakika kadar haşlayın.
Hamuru fırından alın,folyoyu ve kurufasulyeleri çıkarın.
Dilimlenmiş armutları düzgünce yerleştirin,üstünü kanyak ve biraz suyla sulandırılmış marmelatla kaplayın.
Tartı,ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Armutlu Tart yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız