Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Peynirli Poğaça II

Malzemeler
Mayalı hamur malzemesi :
4.5 su bardağı un
5 Kahve fincanı margarin
5 Tatlı kaşığı toz maya (pakmaya)
2 yumurta
2.5 Tatlı kaşığı tozşeker
3/4 Su bardağı ılık su veya süt
2 Çay kaşığı tuz

İç malzemesi
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 demet maydanoz
1 Adet çırpılmış yumurta
Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı

Mutfak
Zorluk 3
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem




Hazırlanışı
Mayalı hamurun hazırlanışı : Su veya sütü ısıtıp 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin.
Şeker eriyince ılık karışıma toz mayayı ekleyip eritin.
Unu bir kaba alın ve ortasını çukur şeklinde açıp mayalı karışımı döküp karıştırın ve 10 dakika bekletin.
Karışıma tarifteki diğer malzemeleri ilave edip hamur, yoğurma kabından ayrılıncaya dek elle veya mikserle yoğurun.
Hazırladığınız hamuru temiz bir bezle örterek sıcak bir yerde kabarmak üzere 20-25 dakika dinlenmeye bırakın.
Hamur yüzeyinin düzgün olmasına, üzerinde pütür ve çatlaklar olmamasına dikkat edin.
Dinlendirilmiş hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün.
Unlanmış tezgah üzerine aralıklı olarak dizip 10 dakika bekletin.
Maydanozu ince ince kıyın.
Bir kapta maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri ve çırpılmış yumurtayı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.
Yumurta büyüklüğünde parçalara böldüğümüz hamurların üzerini elinizle bastırın.
Yarısına iç malzemesinden koyup kalan hamuru üstüne kapatın ve kenarlarını elinizle bastırıp yağlanmış tepsiye dizin.
Mayalanmak üzere 25-30 dakika bekletin.
Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika çiğ kalmayacak biçimde pişirin.
Fırından çıkarttığınız poğaçaları 10-15 dakika soğumasını bekleyip servis yapınız.
Peynirli Poğaça II yemek tarifleri

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız