Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Kelebek Pasta

Malzemeler
4 Adet yumurta
4 Kahve fincanı tozşeker
5 Kahve fincanı un
Yarım paket kabartma tozu
250 gr ıspanak
Kreması için :
1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı tozşeker
4,5 Çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı vanilya
Süslemek için :
Krem şanti
Renkli pasta şekerlemesi
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

Önce hamuru hazırlayın.
Bunun için yumurta ve 4 kahve fincanı tozşekeri çırpın.
Ispanağı temizleyip, yıkayın ve robottan geçirin.
Daha sonra suyunu süzüp, şekerli yumurtaya ekleyin.
Un ve kabartma tozunu ekleyin.
Küçük kek kalıplarına hamuru dökün.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirin.
Bu arada kremayı hazırlayın.
Bunun için ; 1 su bardağı süt, yarım su bardağı un ve yarım su bardağı tozşekeri çırpıp, ocağa alın.
Muhallebi kıvamına gelince 4,5 çorba kaşığı margarin ve yarım çay kaşığı vanilyayı ekleyin.
Fırından aldığınız kekleri kalıplarından çıkarın.
Üst tarafından enlemesine kesip, ikiye ayırın.
Alttaki kısmına kremayı sürün.
Kesilen kek parçalarını ise ikiye bölün.
Her iki parçayı krema sürülmüş kekin üzerine kelebek kanatları olacak biçimde yerleştirin.
Krem şanti ve renkli pasta şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın.
Kelebek Pasta yemek tarifleri .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız