Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Süpriz Pasta

Malzemeler
Keki için:
4 Adet yumurta
4 Kahve fincanı un
4 Kahve fincanı tozşeker
Yarım su bardağı kakao
1 Paket vanilya
Kreması için:
125 gr margarin
5 Çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağından az tozşeker
1 Paket vanilya
1.5 su bardağı çilekli süt
1 Su bardağı kakolu süt
Üzerine:
1 Paket kakaolu puding
2.5 Su bardağı süt
Kremşanti
Hazırlanışı
Mutfak
Zorluk 4
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Önce pastanın kekini hazırlayın.
Bunun için yumurta ve şekerini mikserle çırpın.
Unu, kakao ve vanilyayı ilave edip, çırpmaya devam edin.
Daha sonra yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
Keki sıcakken kalıptan çıkarıp, enine ikiye bölün.
Çukur bir kaseye üst parçasını sıcakken yerleştirin.
Krema için 50 gram margarini 2 çorba kaşığı unu kavurun.
Çikolatalı sütü ekleyin.
Yarım su bardağı tozşekeri de katıp, pişirin.
Kalan 25 gram margarini ayrı bir kapta, 1 çorba kaşığı unla kavurun.
Kakaolu sütü ekleyin.
Yarım su bardağına yakın şekeri ilave edip, pişirin.
Enine kestiğiniz keki ortasına sırayla sade krema, kakaolu krema ve çilekli kremayı yayın.
Diğer keki üzerine kapayın.
Buzdolabında 1 gece bekletin.
Ertesi gün sütle kakaolu pudingi pişirin.
Keki servis tabağına ters çıkarın.
Pudingi sıcak kekin üzerine dökün.
Kenarlarını kremşanti ile süsleyin.
Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Süpriz Pasta yemek tarifleri



.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız