Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Kedidili Pastası

Malzemeler
3 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Su bardağı şeker
3 Çorba kaşığı kakao
4 Su bardağı süt
Arzuya göre çikolata
Yarım paket margarin
2 Paket kremşanti
300 gr kedidili bisküvisi
3 Adet yumurta
Hindistan cevizi
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı
Bir tencerede nişasta, şeker ve kakaoyu; 2 su bardağı sütü azar azar ilave ederek topaksız kıvama getirelim.
Karıştırarak koyulaşana dek pişirelim.
Kremamız koyulaşmaya başlayınca içine çikolatayı atıp eritelim.
Göz göz olunca tencereyi ateşten alıp, iyice soğutalım.
Kremayı çırpma kabına alalım.
Margarini ilave ederek mikserle iyice çırparak kremaya yedirelim.
Ayrı bir kapta, 2 su bardağı sütile 2 paket kremşantiyi mikser ile çırparak , koyulaştıralım.
Bir camtepsiye kedidili bisküvilerini aralıksız bir sıra halinde dizelim.
Üzerine krem şantinin yarısını dökelim.
Tekrar bir sıra kedidili bisküvisini dizelim.
3 Adet yumurtayı mikserde köpük köpük olana kadar çırpalım.
Pişirip soğuttuğumuz kakaoşu kremaya, yumurtaları ilave ederek tekrar çırpalım.
Bisküvilerin üzerine kakaolu kremanın yarısını dökelim.
Tekrar bir kat kedidili bisküvisi dizelim.
En üst katına kalan kakaolu kremanın tamamını dökelim ve buzdolabına birkaç saat bekletelim.
Hindistan cevizi serpelim.
Kedidili Pastası yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız