Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Karışık Pizza II


Malzemeler
1 Su bardağından biraz fazla un
10 gr maya
1 Su bardağı ılık su
1 Çorba kaşığı su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Zeytinyağı
Hamuru Açmak İçin:
Un
Üzerine:
1 Su bardağı salçalı su
5-6 Dilim salam
2 Adet sosis
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Adet yumurta sarısı

Mutfak
Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle mayayı ılık suda bekletip, kabartın.
Daha sonra un ve tuzu karıştırıp,geniş bir kapta ortasını havuz gibi açın.
Mayayı unun ortasına dökün.
Bir tatlı kaşığı tozşeker ve bir çorba kaşığı suyu da ekleyin.
Hamuru yoğurun.
Bir saat kadar dinlendirin.
Cevizden iri parçalar koparıp, 15 cm çapında açın.
Üzerine önce salçalı su sürün.
Salam ve sosisleri küçük küçük doğrayın.
Hamurların ortasına koyun.
Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpin.
Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın.
Hamurları dizin.
Bir adet yumurtanın sarısını çırpıp, kenarlarına sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
Karışık Pizza II yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız