Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Şeftalili Çikolatalı Pasta

Malzemeler
1 Su bardağı un
3 Çorba kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
150 gr margarin
3 Adet yumurta
1 Su bardağından iki kaşık eksik tozşeker
6 Çorba kaşığı kayısı veya şeftali reçeli
100 gr çikolata
Yarım çay bardağı süt
1 Su bardağı krem şanti
3 Adet iri şeftali
Yarım su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Un, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte eleyin.
Bir çırpma kabına alın.
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini, yumurtaları v e toz şekeri, ilave edin.
Yumuşak, koyuca bir kıvam alan dek çırpın.
Hazırladığınız hamuru 18 santim çapındaki yağlanmış iki ayır kalıba dökün.
Kalıpları 180 dereceye ayarlanmış, önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekleyip, kekleri kalıplarından çıkarın ve soğumaya bıkarın.
Keklerin arasına reçel sürün ve üst üste kapatın.
Çikolatayı benmari usulü eritin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
İçine yarım çay bardağı sütü ekleyip, iyice karıştırın.
Kekin üzerini ve yanlarını erimiş çikolata ile kaplayın.
Yarım su bardağı tozşekeri yarım su bardağı su ile kaynatın.
Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilimleyin.
Kaynayan şerbetin içine atın ve 2-3 dakika kaynatın.
Şeftalileri şerbetten çıkarın.
Soğuduktan sonra kekin ortasına yerleştirin.
Etrafını çırpılmış krem şanti ile süsleyip, servis yapın.
Şeftalili Çikolatalı Pasta yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız