Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Tavşan Pasta

Malzemeler
Pandispanya için :
10 Adet yumurta
8 Kahve fincanı tozşeker
8 Kahve fincanı un
Kreması için :
4 Su bardağı süt
Gıda boyası
4 Çorba kaşığı un
6 Çorba kaşığı tozşeker
1 Kutu diyet labne peyniri
Üzerine :
Çikolata sos ve şekerlemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Pandispanya malzemelerini ikiye ayırın.
Ayrı ayrı çırpıp yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirip, soğutun.
Krema için ; un ve tozşekeri karıştırın.
Sütü ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
Ocaktan aldığınız kremaya labne peyniri ekleyin.
Kremadan az bir parça ayırıp, yeşil gıda boyasıyla karıştırın.
Pandispanyalardan birini iki kenarından kulak olacak biçimde kesin.
Kesilen pandispanyanın ortası papyon şeklini alacaktır.
Uzunca bir tepsiye yuvarlak pandispanyayı yerleştirin.
Ortadan ikiye ayırın ve katına beyaz krema sürün.
Diğer katını üzerine kapatın.
Tümünün üzerine de kremayı iyice kaplayın.
Kulak ve papyon biçiminde kestiğiniz pandispanyaları yerleştirin.
Ortalarını bıçakla dikkatlice kesin.
Arasına kremayı iyice yayın.
Papyonun üzerine yeşil gıda boyalı kremayı sürün.
Kulaklarını ise beyaz kremayla kaplayın.
Tavşan pastanın papyonunu şekerlemelerle ve çikolata ssosu ile papyon şekli verin.
Yüz kısmına marketlerde hazır satılan çikolatalı sos ile göz, burun, ağız ve diş yapın.
Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın.
Tavşan Pasta yemek tarifleri

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız