Malzemeler
1 Adet vanilyalı kek
1/3 Su bardağı kahve likörü
2 Su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Adet yumurta
1 Su bardağı kestane şekeri püresi
10-12 Adet kestane şekeri
2-3 Çorba kaşığı kıyılmış fındık .
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Vanilyalı keki kahve likörü ile ıslatın.
2 Su bardağı sütü ve tozşekeri bir tencereye aktarın.
Tozşeker eriyene dek kaynatın.
Unu ve mısır nişastasını iyice çırpılmış yumurtayla karıştırın.
Bu karışımı çok ince akıtarak ocaktaki süte ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Karışım kıvamını bulduğunda ocaktan indirin.
Karıştırarak soğumasını sağlayın.
Yeterince soğüduğunda kestane püresini ekleyin.
Kestane püreli muhallebinin yarısını kekin bir yasına sürün.
Üzerine diğer parçayı kapatın ve kalan muhallebiyi onun üzerine yayın.
Üzerini kestane şekerleri ile süsleyin.
Arzuya göre kıyılmış fındık serperek bekletmeden servis yapın.
Kestaneli Pasta yemek tarifleri
.
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder