27 Kasım 2008 Perşembe
Kar Yağdı Pastası
Malzemeler
3 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı kakao
2 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı toz şeker
1 Çorba kaşığı nişasta
3 Çorba kaşığı margarin
8 Adet kuru incir
2 Paket kakaoku bisküvi
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
Yarım su bardağı hindistancevizi
Yarım su bardağı dövülmüş şamfıstığı
Bütün harcın buzdolabında bekletilme süresi : 1 gece
Mutfak
Zorluk 3
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak; 3 su bardağı süt, 2 Çorba kaşığı un, 1 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı kakaoyu tencereye alın.
1 çorba kaşığı nişasta ve 3 çorba kaşığı margarini ekleyip, kısık ateşte koyulaşana dek pişirin.
İncirleri haşlayıp, küçük küçük doğrayın.
Bisküvileri ufalayın ve 1 su bardağı ince kıyılmış cevizi de ilave edip bütün malzemeyi karıştırın.
Islatılmış bir kaseye hazırladığınız harcı bastırın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
Servis tabağına koyarken ters çevirin.
Üzerini yarım su bardağı hindistancevizi ve yarım su bardağı dövülmüş şamfıstığı ile süsleyin.
Dilimleyerek servis yapın.
Kar Yağdı Pastası yemek tarifleri
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder