Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Kapkara Kek

Malzemeler
2 Adet elma
1 Su bardağı tozşeker
3 Adet yumurta
1 Su bardağı un
Yarım çay fincanı kakao
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Pudra şekeri
Mutfak
Zorluk 2
Süre 65 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin.
Derin bir kapta yumurtaları şekerle krema haline gelene dek çırpın.
Un, kakao ve kabartma tozunu geniş bir süzgeçten eleyerek karışıma ekleyin.
Elma rendesi, ceviz ve tarçını kek hamuruna ilave edip, pütürsüz olana dek karıştırın.
Yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Kekin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol edin.
Servis tabağına ters çevirip, üzerini pudra şekeri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Kapkara Kek yemek tarifleri .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız