Malzemeler
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı çilekli süt
Yarım paket çilek jölesi
1 Kahve fincanı çilek likörü
Yarım su bardağı su
1 Kakaolu hazır kek (iki katlı)
2 Kase çilek
2 Çorba kaşığı çikolata rendesi
1 Çorba kaşığı iri kıyılmış fındık
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
1 Paket krem şantiyi 1 su bardağı çilekli süt ile çırpın ve buzdolabında dondurun.
Çilek jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Jöleyi krem şanti ile karıştırıp, koyu bir krema gelinceye kadar bekletin.
Liköre yarım su bardağı su ekleyip, kekik altını ve üstünü ıslatın.
Kremanın yarısını kekin alt parçasının üzerine sürün.
Çilekleri uzunlamasına kesip, kremanın üzerine yerleştirin ve üzerine kekin üst parçasını kapatın.
Kalan kremayı kekin üzerine sürüp, kenarlarını krem şanti ile süsleyin.
Üzerine çikolata rendesi serpin ve çilekle dekore edip, bir gece bozdolabında bekletin.
Kara Osman Pastası yemek tarifleri
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder