Malzemeler
2.5 Çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı tozşeker
1 Paket vanilya
1 Tutam tuz
2 Adet yumurta
100 gr rendelenmiş hindistancevizi
5-6 Çorba kaşığı süt
2.5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Sosu için:
100 gr eritilmiş çikolata
50 gr krema
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Margarin, yarı su bardağı tozşeker, vanilya ve bir tutam tuzu bir el mikseriyle karıştırın.
Daha sonra rendelenmiş hindistan cevizini ve 5-6 çorba kaşığı sütü ekleyin.
2.5 su bardağı un ve yarım paket kabartma tozunu da kaşık kaşık karışma katın ve yoğurun.
Hamuru istediğiniz şekilde bir kek kalıbına boşaltın.
175 dereceli fırında 50 dakika pişirin.
Pişmesine 10 dakika kala kekin üzerini mutlaka yağlı bir kağıtla kaplayın.
Fırından çıkardığınız keki tam soğutmadan kenarda bekletin.
Sosu için,çikolatayı eritin.
Krema ile karıştırın.
1-2 dakika benmari usulü pişirin.
Bu sosu kekin üzerine dökün.
Hindistancevizi serpip servis yapın.
Hindistancevizli Kek III yemek tarifleri .
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder