27 Kasım 2008 Perşembe
Hurmalı Kek
Malzemeler
1 Su bardağı hurma
2 Adet yumurta
1.5 Su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 Paket Kabartmatozu
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı ceviz
4 Su bardağı un
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Hurmaları bir müddet sıcak suda bekletip, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyın.
Diğer tarafta yumurtaları şekerle çırpıp, sütü, ardından kabartmatozu ve vanilyayı ekleyin ve tarçın serpin.
Cevizleri de iri parçalara bölün ve elenmiş unla beraber diğer karışıma katın.
Kıyılmış hurmaları ekleyin.
Dilerseniz büyükçe bir kek kalıbını veya 14 adet orta boy muffin kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirip, servis yapın.
Hurmalı Kek yemek tarifleri
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder