Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Hurmalı Kek


Malzemeler
1 Su bardağı hurma
2 Adet yumurta
1.5 Su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 Paket Kabartmatozu
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı ceviz
4 Su bardağı un
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

Hazırlanışı
Hurmaları bir müddet sıcak suda bekletip, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyın.
Diğer tarafta yumurtaları şekerle çırpıp, sütü, ardından kabartmatozu ve vanilyayı ekleyin ve tarçın serpin.
Cevizleri de iri parçalara bölün ve elenmiş unla beraber diğer karışıma katın.
Kıyılmış hurmaları ekleyin.
Dilerseniz büyükçe bir kek kalıbını veya 14 adet orta boy muffin kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirip, servis yapın.
Hurmalı Kek yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız