Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Hindistancevizli Kek II


Malzemeler
2.5 Su bardağı uzun rendelenmiş taze hindistancevizi
1 Çorba kaşığı tereyağı
Yarım kilo az tuzlu beyaz peynir
200 gr labne peyniri
1 Paket vanilya
1 Su bardağından 1 çorba kaşığı fazla tozşeker
4 Çorba kaşığı un
1 Tutam tuz
2 Adet yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı şekersiz krema
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak beyaz peyniri bir gün suda bekletin.
Hindistancevizini önce yüksek dereceli fırında kızartın.
Sonra iki su bardağı hindistancevizini beyaz peynir ve labne peyniri ile karıştırın.
Ardından vanilyayı, 1 su bardağı tozşekeri, unu ve tuzu ekleyip, iyice karıştırın.
Yumurtaları ilave edin.
Düşük hızla yumurtalar karışımın içinde kaybolana dek çırpın ve sütü ekleyin.
20-22 santimlik kelepçeli bir pasta kalıbını yağlayın.
Hamuru içine boşaltın.
250 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Kremayı, 1 çorba kaşığı tozşekerle çırpın.
Fırından çıkardığınız kekin üzerini bu krema ile kaplayın.
Rendelenmiş ve kızarmış hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
Hindistancevizli Kek II yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız