Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Hindistancevizli Kek I


Malzemeler
225 gr tereyağ veya margarin(15 çorba kaşığı)
225 gr tozşeker (1 su bardağı)
225 gr un (2 su bardağı)
4 Adet yumurta
50 gr hindistan cevizi
450 gr krema
Birkaç dilim ananas
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
Hazırlanışı

Fırını 180 derecede ısıtın.
Şeker ve yağı mikserde karıştırın.
Yumurtaları ilave edip yeniden karıştırın.
İyice yumuşak bir karışım elde edince unla hindistan cevizini ekleyin.
Metal bir kaşıkla dairesel hareketler çizerek karıştırın.
İki adet yuvarlak kek kalıbının dibine yağlı kağıt yerleştirin.
Hamuru iki eşit parça halinde kalıplara boşaltın.
Önceden ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.
Kalıpları fırından çıkarın ve 5 dakika soğutun.
Daha sonra kalıpları ters çevirin ve yağlı kağıtları çıkarın.
Kremanın içine dilimlenmiş ananasları katın ve yarısını keklerden birinin üzerine sürün.
Diğer keki de üzerine yerleştirdikten sonra kalan kremayı kekin çevresine ve üzerine sürün.
Hindistancevizli Kek I yemek tarifleri .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız