Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Havuçlu Kek


Malzemeler
2 Adet yumurta
2 Su bardağı şeker
1 Su bardağı ayçiçek yağı
1 Su bardağı yoğurt
3 Su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Çorba kaşığı tarçın
2 Su bardağı rendelenmiş havuç
1 Su bardağı dövülmüş ceviz

Sos İçin :
1 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım çorba kaşığı toz şeker
2 Çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı
.
Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak oda sıcaklığındaki 2 adet yumurtayı ve 2 su bardağı şekeri çırpın.
Şeker eridikten sonra ayçiçek yağı ve yoğurdu ilave edin.
Çırpmaya devam ederek unu, vanilyayı ve tarçını ilave edin.
Malzemeleri iyice birbirine yedirin.
İçine rendelenmiş havucu ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırın.
Kek kalıbını yağladıktan sonra hazırladığınız karışımı boşaltın.
Düşük dereceli fırında en az 1 saat pişirin.
Sosu hazırlamak için sos malzemelerini blendırda karıştırın ve koyulaşana dek pişirin.
Koyulaşınca ateşten indirip sosu soğumaya bırakın.
Soğuyunca kekin üzerine gezdirin.
Fıstıkla süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Havuçlu Kek yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız