Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Hasbahçe Pastası


Malzemeler
2 Dilim 18 santimlik pandispanya 300 gr pasta kreması
300 gr krem şanti
250 gr çeiştli meyveler (muz, kivi, ananas, frambuaz vs..)
50 gr şurup
Süslemek için :
100 gr bitter çikolata
300 gr çeşitli meyve (üzüm, incir, kivi, ananas, frambuaz, muz karışımı)
Mutfak
Zorluk 3
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem

.
Hazırlanışı

1 Dilim pandispanyanın üzerini dilediğiniz bir şurupla hafifçe nemlendirin.
Krem şanti ve pasta kremasını bir kapta karıştırın.
Çok hafif donana kadar buzdolabında bekletin.
Şurupla ıslattığınız pandispanyanın üzerine bir miktar koyup, yayın.
Üzerine dilimlenmiş meyveleri koyun.
Meyvelerin üzerine krema sürün.
İkinci dilim pandispanyayı üzerine kapatın.
Üzerini kremalı karışım ile düzgünce kaplayın.
Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
Çikolatayı benmari usulü eritin, soğumaya bırakın ama donmamasına dikkat edin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
Kekin çevresini, kekin yüksekliğinde kesilmiş ve çevresini tamamen saran yağlı kağıt ile kaplayın.
Kekin üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün.
Çikolata donduktan sonra çevresindeki yağlı kağıdı dikkatli bir biçimde çıkarın.
Pastanın üzerini çeşitli meyve dilimleri ile süsleyip, servis yapın.
Hasbahçe Pastası yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız