Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Hasbahçe

Malzemeler
Pandispanya malzemesi :
5 Adet yumurta
1.5 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Krema malzemesi :
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı un
1 Adet yumurta
1 Yemek kaşığı margarin
2 Adet muz
Süsleme için :
Arzu edilen meyve çeşitleri (kivi, armut, elma, kayısı, vişne, kiraz vs.)
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Yumurta sarılarını ve şekerin yarısını bir kapta karıştırarak ısıtın.
Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelinceye kadar çırpıp, kalan şekeri yavaş yavaş ilave edin.
Yumurta aklarını ve sarılarını karıştırıp, un ve kabartma tozunu ekleyin.
Düz bir tepsi içine yağlı kağıt yayıp, karışımı ince bir kat halinde dökün.
200 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.
Krema için tencerede süt, şeker, un ve yumurtayı karıştırıp, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.
Ocaktan alıp, margarini ekleyerek kremayı hazırlayın.
Pandispanyanın üzerine kremayı dökün.
Muzları bütün olarak kremanın üzerine yerleştirin.
Pandispanyayı yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarın.
Bu ruloyu 8 dilime ayırıp, servis tabaklarına yerleştirin.
Üzerlerini dilediğiniz meyvelerle süsleyip, servis yapın.
Hasbahçe yemek tarifleri

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız