Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Limonlu Cheesecake

Malzemeler
12-13 Adet kepekli bisküvi
1 Kahve fincanı tereyağı
1 Çorba kaşığı tozşeker
Krema İçin:
1 Kutu krem peynir
1 Kahve fincanı tozşeker
2 yumurta(sarısı ve beyazı ayrılmış)
1 Su bardağı krem şanti
3 Yaprak jelatin
1 Limon kabuğu rendesi
1 Limon suyu
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem


Hazırlanışı
Hamuru hazırlamak için bisküvileri iyice ufalayın veya ezin.
Tereyağını eritip içine şekeri ilave edin.
Şeker iyice eriyince bisküvileri ekleyip karıştırın.
15 cm çapında kelepçeli bir kalıbın içine yayın.
Soğuk bir yerde bekletin.
Jelatinleri soğuk suyun içinde bekletin.
Kremayı hazırlamak için bir kapta peynir ve şekeri çırpın.
Yumurta sarılarını da ilave ederek tekrar çırpın.
Krem şantiyi ekleyin.
Jelatinleri sudan alın ve bir kaba yerleştirip ocakta eritin.
Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin.Ayrı bir kapta
yumurta beyazlarını kar oluncaya kadar çırpın.
Peynir karışımına ilk önce jelatin-limon karışımını daha sonra yumurta aklarını ilave edin.
Karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün.
1-2 saat dolapta dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın.
Limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Limonlu Cheesecake yemek tarifleri

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız