Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Frambuazlı Kek

Malzemeler
8 Çorba kaşığı tereyağı
1 Su bardağı pudraşekeri
3 Adet yumurta
2 su bardağı
3 Çorba kaşığı krema
2 Tatlı kaşığı kabartma tozu
150 gr eritilmiş bitter çikolata
2 Su bardağı kıyılmış ceviz
200 gr frambuaz
Çikolatalı jöle
Çeşitli Mevsim meyveleri
Çikolata parçaları
Kreması için:
1 Su bardağı süt
1 Su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
1 adet yumurta
4 Çorba kaşığı un
1.5 Çorba kaşığı tereyağı
Biraz vanilya
Mutfak
Zorluk 4
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yönte
Hazırlanışı

Bir kapta tereyağı ile pudraşekerini krema gibi olana dek karıştırın.
Yumurta sarılarını teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kremayı,unu kabartma tozunu ve eritilmiş bitter çikolatayı ilave edin.
Başka bir kapta yumurta aklarını kar gibi olana dek çırpın.
Çikolatalı karışıma fazla karıştırmadan ekleyin.
En son ince kıyılmış cevizi ekleyin.
Karışımı yağlanmış,kare biçiminde bir kaba boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40-45 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp keki soğutun.
Bu arada pasta kremasını hazırlayın.
Sütü bir tencerede ısıtın.
Başka bir kapta şekeri,yumurtaları ve çok az sütü çırpın.
Parmağın dayanabileceği ısıdaki süte,yumurtalı karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
İki dakika pişirin.
Tencereyi ateşten indirin.
Tereyağını ekleyin,karışımı soğutun.
Çırpma kabında 5-6 dakika çırpın.
Soğuttğunuz keki enine ikiye kesin.
İlk parçasının üzerine pasta kremasını bir spatüla yardımıyla sürün.
Frambuazları kremanın üzerine dizin.
Frambuazların üzerine tekrar kalan kremayı sürün.
Üzerine diğer keki kapatın.
Kenarlarından taşan kremayı spatüla ile düzeltin.
Kekin üzerine çikolatalı jöle dökün.
Mevsim meyveleri ve çeşitli şekillerde kesilmiş çikolatayla süsüleyerek servis yapın.
Frambuazlı Kek yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız