Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Dondurmalı Kek

Malzemeler
3 Adet yumurta
3 Kahve fincanı tozşeker
3 Kahve fincanı un
1 Çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
1 Paket vanilya
1 Çorba kaşığı tereyağı
Hamuru ıslatmak için:
1 Çay bardağı süt
Üzerine ve İçine:
Yarım litre dondurma
.Mutfak
Zorluk 4
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Öncelikle bir kase yumurta, tozşeker, un, karbonat, tuz, vanilya ve tereyağını bir kaba koyup çırpın.
Bu karışımı yağlanmış baton kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin.
Pişen hamuru Ilıkken ortadan ikiye bölün.
Her parçayı süt ile ıslatın.
Bu arada dondurmayı hafifçe eritin.
Baton kekin alt parçasının üzerine dondurmayı sürün.
diğer parçayı üzerine kapatın.
Kalan dondurmayı kekin her tarafına sürün.
Buzlukta 15-20 dakika bekletin.
Buzluktan alınca dilimleyerek servis yapın.
Dondurmalı Kek yemek tarifleri .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız