27 Kasım 2008 Perşembe
Doğum Günü Pastası
Malzemeler
8 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı sıcak su
1 Su bardağı tozşeker
1 Tutam tuz
1 Paket vanilya
100 gr un (1 su badağı)
1 Paket kabartma tozu
Kreması için :
1 Paket vanilyalı puding
1.5 Su bardağı süt
1 Paket vanilya
1 Paket krem şanti (tarife göre hazırlayın)
8 Adet kivi
200 gr çilek
100 gr soyulmuş badem
16 Çorba kaşığı tereyağı
2 Su batdağı un
1 Litre süt
2 Çorba kaşığı tarçın
4.5 Su bardağı tozşeker
Mutfak
Zorluk 3
Süre 95 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
.
Hazırlanışı
4 adet yumurtayı sıcak su ile iyice çırpın.
Diğer 4 yumurtayının sarılarını yarım su bardağı tozşekerle çırpın.
Yumurtaların aklarını ise bir tutam tuzla kar haline getirin.
Şekerle karıştırılan yumurtaların üzerine vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin.
Arta kalan tozşekeri yumurta aklarına ilave edin ve unlu karışıma ekleyin.
Sıcak su ile çırptığınız yumurtaları da ekleyin ve karıştırın.
Kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökün.
200 derecede 40-45 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp soğutun.
Kreması için ; vanilyalı pudingi sütle pişirin, vanilyayı katıp ateşten alın.
Soğutup krem şantiyi ilave edin.
2-3 dakika mikserle çırpın ve kremayı ikiye ayırın.
Taze veya dondurulmuş çileğin yarısını ezerek ikiye ayırdığınız kremalardan birine katın.
Keki ikiye bölüp, bir parçasının üzerine çilekli kremanın yarısını sürün.
Bunun üzerine dilimlenmiş 5 adet kiviyi yerleştirin.
Kalan çilekli kremayı kivilerin üzerine yayın.
Kekin diğer yarısıyla üzerini örtün.
Vanilyalı kremayı kekin her tarafına sürün.
Pastanın üzerini kivi, çilek dilimleri ve kıyılmış bademle süsleyip, servis yapın.
Doğum Günü Pastası yemek tarifleri
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder