27 Kasım 2008 Perşembe
İspanyol Kek
Malzemeler
125 gr pudra şekeri
5 Adet yumurta
75 gr rendelenmiş çikolata
125 gr galeta unu
100 gr margarin
75 gr dövülmüş ceviz
2 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım limon rendesi
Vanilya sosu için :
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta sarısı
1 Kahve fincanı tozşeker
1 Çay kaşığı vanilya
.Mutfak
Zorluk 1
Süre 55 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Yumurtaları teker teker bir kaba kırarak mikserle karıştırın.
Mikseri bırakıp geri kalan malzemeleri bir kaşık yardımı ile yumurtalara yedirin.
Hazırladığınız karışımı teflon bir kek kalıbına veya varsa küçük kek kalıplarına dökerek önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 35 dakika pişirin.
Üstüne vanilya sosu dökerek süsleyin.
Vanilya sos için küçük bir tencerede süt, vanilya ve şekeri ağır ateşte karıştırarak kaynatın.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını karıştırın.
Kaynamış sütten azar azar alarak yumurtalara yedirin.
Sonra ocağa olarak karıştırarak kaynatın.
NOT : Sosu ocaktan indirdikten sonr da karıştırmaya devam etmelisiniz.
Eğer ara sıra karıştırılmazsa yumurtalar sosu katılaştırır.
İspanyol Kek yemek tarifleri .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder