Malzemeler
400 gr patates
200 gr fındık
125 gr margarin
1 Su bardağı tozşeker
5 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
Yarım su bardağı irmik
Üzerine : Krem şanti ve fındık
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
Margarini tozşekerle krem gibi olana dek çırpın ve yumurtaları ekleyin.
Bir süre daha çırptıktan sonra kıyılmış fındığı, rendelenmiş patatesleri, irmiği ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
Az yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına karışımı boşaltın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra krem şanti ve fındıkla süsleyerek servis yapın.
Fındıklı Kek yemek tarifleri
.
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder