Malzemeler
6 Adet yumurta
170 gr tozşeker
1 Çay kaşığı vanilya
65 gr un
65 gr nişasta
1 Adet limon kabuğu rendesi
Tuz
Krema için :
3 Adet yumurtanın sarısı
50 gr tozşeker
1 Çay bardağı acıbadem likörü
200 gr ince kıyılmış fındık
250 gr kaymak
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
.
Hazırlanışı
Fırını 170 derecede ayarlayın.
Yumurtaların sarılarıyla aklarını ayırın.
Yumurta sarılarını şeker ve limon kabuğu rendesi ile birlikte bir krema kıvamı alana dek çırpın.
Yumurta aklarını bir çimdik tuzla birlikte katı kar haline dönüşünceye kadar mikserle çırpın.
Yumurta sarılarına un ve nişasta karışımını katıp, karıştırın.
Yumurta aklarından elde ettiğiniz karı bir metal kaşık yardımıyla kaşık kaşık yumurta sarılı karışımı katın.
Hava kabarcıklarının kaybolmaması için bu işlemi çok dikkatlice yapın.
Hazırladığınız hamuru 22-24 santim çapında yağlı kağıtla kaplanmış ve yağlanmış bir kek kalıbına boşaltın.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin ve keki ılınmaya bırakın.
Daha sonra kalıbından çıkarıp, bir fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakın.
Keki enlemesine ikiye kesin.
Krema için yumurta sarılarını şekerle karıştırın ve içine likörü katın.
Kısık ateşte karııtırarak 3 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
İçine kavrulup, ince çekilmiş fındığın üçte ikisini ve kaymağı katıp, karıştırın.
İlk kekin ortasına hazırladığınız kremayı doldurun ve ikinci parçayı üzerine kapatın.
Üzerine pudra şekeri ve kalan fındığı serpiştirin.
Dilimleyerek servis yapın.
Fındık Kremalı Pasta yemek tarifleri
.
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder