Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Ekler Pasta II

Malzemeler
Hamuru için :
2 Su badağı su
Yarım paket margarin
4 Adet yumurta
6 Çorba kaşığı un
Kreması için :
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı un
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım kilo süt
Biraz margarin
1 Paket vanilya
Sos için :
1 Paket bitter çikolata
2 Çorba kaşığı su
40 gr margarin
Mutfak
Zorluk 3
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

.
Hazırlanışı

Bir tencerede suyu kaynatın.
İçine yağı koyarak eritin.
Ateşten alın ve elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek, karıştırın.
Biraz pişirin altını kapatıp, yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın.
Hamuru tepsiye sıkma tobası ile sıkın veya kaşıkla tek tek parçalar(bezeler) halinde dökün.
200 derecedeki kızgın fırına koyun, kabarıp pembeleşince fırını kapatıp soğuyana kadar içinden çıkarmayın.
Burası çok önemli : Pişme süresince ve soğuyuncaya kadar fırın kapağını açmayın, yoksa ekler hamurunuz çöker.
Krema için ; yumurta, un, tozşeker ve sütü karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
Margarin ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın.
Bu kremayı soğuyan ekleri enlemesine bir kenarından keserek içine sürün.
Sos için : Derin bir kaba su koyun.
Başka bir kabın içine sos malzemelerini, yani çikolata, su ve margarini koyun.
Ocağın altını yakın.
Çikolata kabını içi su dolu kabın içine oturtun.
Benmari usulü çikolatayı eritin.
Ekler pastaların üzerine çikolatalı sosu dökün.
Ekler Pasta II yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız