Pages

26 Kasım 2008 Çarşamba

Çilekli Mini Ekler Pasta


Malzemeler
Hamur için :
2.5 Kahve fincanı un
1.5 Kahve fincanı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Su bardağı su
4 Adet yumurta
Tuz
Krema için :
2 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı un
7 Çorba kaşığı tozşeker
1 Kahve fincanı margarin
1 Adet yumurta
300 gr dondurulmuş çilek
Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Hamuru için ; su, tuz, tozşeker ve tereyağını derin bir tencerede ısıtın.
Kaynamaya başlayınca ateşten alıp, unu bir kerede ekleyin.
Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırın.
Hamurun topaklanmaması ve tencerenin kenarlarına yapışmaması gerekiyor.
Bunun için karıştırma işlemini çok kısık ateşte yapın.
Hamuru ateşten alıp soğumaya bırakın.
Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına koyup, yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
Orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Süt, tozşeker, yumurta ve unu karıştırıp kremayı hazırlayın.
Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
Margarini ilave edip, karıştırın.
Çileklerin bir kısmını dilimleyip, süsleme için ayırın.
Kalanını ezerek püre haline getirin ve hazırladığınız kremaya ekleyin.
Ekleri enlemesine keserek, üst kapağını çıkarın.
İçlerini krema ile doldurup, dilimlenmiş çilekle süsleyin.
Ayırdığınız kapak şeklindeki ekleri kapatıp, üzerini krema ve çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Çilekli Mini Ekler Pasta yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız