Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Şeftalili Turta


Malzemeler
400 gr. tam olgunlaşmamış şeftali
150 gr. toz şeker
200 gr. tereyağı ya da margarin
2-3 çorba kaşığı süt
220 gr. un
100 gr. mısır nişastası
3 gr. granüle maya
3 yumurta
50 gr. kııylmış badem
Mutfak
Zorluk 4
Süre 85 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Yıklayıp kuruladığınız şeftalileri önce ikiye ayırın sonra zar şeklinde doğrayın.
Tereyağına tozşekeri ilave ettikten sonra uzun süre çırpın.
Sonra yumurtaları bir seferde ekleyin.Mikserle ya da elle çırpın.
Karışıma elenmiş unu,mısır nişastası ve mayayla birlikte ekleyin.
Sütü ilave edip yumuşak krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Sonunda kıyılmış bademleri ve kalan una buladığınız şeftalileri ekleyip yavaş yavaş karıştırın.
Karışımı önceden yağladığınız simit şeklinde kaba dökün.
Yine yağlanmış filmle kaplayın ve 150 derecede ısıtılmış fırına koyun.
Bir saat sonra çıkarıp soğuttuktan sonra süsleyerek servis yapın.
Şeftalili Turta yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız