Pages

15 Aralık 2008 Pazartesi

Matmazel Tatlısı


Malzemeler
3 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı tozşeker
4 Su bardağı süt
Yarım paket margarin
1 Adet paskalya çöreği
Çikolata sosu için :
Yarım paket margarin
2 Çorba kaşığı pudraşekeri
2 Çorba kaşığı kakao
1 Adet yumurta
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
3 çorba kaşığı unu teflon tencereye alın.
Tahta bir kaşıkla karıştırıp 5 dakika kavurun.
4 su bardağı sütü ve 3 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin.
Üzeri göz göz olana dek pişirin.
Yarım paket margarini ilave edin.
Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpın.
1 adet paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tepsiye dizin.
Hazırladığınız karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın.
Bu arada sosu hazırlayın.
Margarin, 2 çorba kaşığı pudraşekeri ve 2 çorba kaşığı kakaoyu eritip ateşten alın.
Yumurtayı ilave edin ve mikserle 1-2 dakika çırpın.
Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirin.
Buzdolabında 1 gece bekletin.
Üzerine hindistancevizi serpin, dilimleyip servis yapın.
NOT : Paskalya çöreğini pastanelerden bulabilirsiniz.
Ayrıca bu tarifte hazır kek de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız