Pages

15 Aralık 2008 Pazartesi

Kuymak Tatlısı

Malzemeler
7 Çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket çerkez peyniri
100 gr tereyağı
4 Çorba kaşığı nişasta
1 Litre süt
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
100 gr tereyağını tencerede eritin.
Bu arada ayrı bir kapta 4 çorba kaşığı nişastayı ve tozşekeri sütle iyice karıştırın.
Bu karışımı erimiş tereyağına ekleyin.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Karışım pelte kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten indirin.
Küp küp doğranmış yarım paket çerkez peynirini ekleyin.
Peynir eriyene dek tahta kaşıkla karıştırın.
Tatlıyı kaselere doldurun.
Soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız