Pages

16 Aralık 2008 Salı

Tulumba Tatlısı

Malzemeler
1 Çorba kaşığı tereyağı
5 Kahve fincanı su
5 Kahve fincanı un
4 Adet yumurta
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
500 gr tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın.
Bunun için suyu tencereye alın.
Tozşekeri ekleyin.
Kaynayınca limon suyunu ekleyip, karıştırın ve bir-iki taşım kaynatın.
Ocaktan alıp, soğumaya bırtakın.
Hamuru için tereyağını ve suyu tencereye alın.
Su kaynayınca unu azar azar ilave edin.
Karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
Ateşten alıp, soğutun.
Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin.
Elinizle yoğurun.
Sıkma torbasına doldurun.
Sıvıyağı hafifçe kızdırın.
Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalığında yağa sıkın.
Sallayarak kızartın.
Soğuk şerbetin içine atın.
15 dakika bekletip, servis tabağına alın ve soğuk veya ılık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız