Pages

16 Aralık 2008 Salı

Güveçte Piliç

Malzemeler
3 Litrelik güveç kabı
8 Diş sarımsak
200 gr arpacık soğan
1-2 Adet yeşil biber
1-2 Adet acı kırmızı biber
1 Adet piliç (1 kilo 300 gr temizlenmiş)
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
75 Milim sirke
1 Su bardağı tavuk suyu
Kekik
6 Adet defne yaprağı
150 gr yeşil zeytin (çekirdeksiz)
1 Yemek kaşığı tozşeker
2 Adet elma
2 Yemek kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Sarımsak ve soğanları soyun.
Soğanları ikiye bölün.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartın.
Pilicin içini dışını tuzlayıp, karabiberleyin.
Butları mutfak ipiyle birbirine bağlayın.
Zeytinyağında her tarafını çevirerek kızartın.
Soğan ve sarımsakları ilave edip, 1 dakika sonra ateşten alın.
Sirke ve tavuk suyunu katın.
Tüm malzemeyi ıslattığınız güveç kabının tam ortasına tavuğun göğüs kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
Defne yaprağı, kekik ve çekirdeksiz yeşil zeytinleri ilave edip, şekeri serpin.
Güvecin kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırının en alt rafında 1 saat pişirin.
Diğer tarafta elmaları yıkayıp, sekize bölün.
Çekirdeklerini çıkarın, iri parçalara kesin ve üzerine limon suyu gezdirin.
1 Saat sonra fırının ısısını 160 dereceye düşürün.
Güvecin kapağını açın ve parçalarını koyup, ağzı açık olarak 20-30 dakika daha pişirin.
Tavuğu parçalara ayırdıktan sonra tekrar güvece koyup, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız