Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Kivili Pay

Malzemeler
1.5 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tutam tuz
100 gr margarin
1 Adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı su
7 Adet kivi
3 Yaprak jelatin
2 Çorba kaşığı nişasta
1 Su bardağı soğuk su
Yarım su bardağı sıcak su
1.5 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tutam tuz
100 gr margarin
1 Adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı su
7 Adet kivi
3 Yaprak jelatin
2 Çorba kaşığı nişasta
1 Su bardağı soğuk su
Yarım su bardağı sıcak su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Unu, şekeri, tuzu, margarini ve yumurta sarısını bir kapta karıştırın.
Yarım çay bardağı suyun gerektiği kadarını, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmek için malzemeye ekleyin.
Uygun kıvamı elde edince hamuru bir müddet yoğurun.
22 Santim çapında kenar yüksekliği 3 parmak kadar olan bir kalıbı yağlayın.
Hazırladığınız hamuru bir merdane yardımı ile kalıbın dışına taşacak biçimde kalıba yerleştirin.
Kenarlardışta kalacak biçimde hamurun ortasını alüminyum folyo ile kaplayın.
Folyonun hamur pişerken kenarlardan aşağı inmesini engellemek için ortasına ağırlık koyun.
130 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Hamurun kenarları katılaştığında alüminyum folyoyu kaldırın.
15 dakika kadar fırında tutun.
Daha sonra fırından alın.
Kırmadan kalıptan ayırın ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta yaprak jelatini yarım su bardağı sıcak su içinde eritin.
Nişasta, soğuk su ve şekeri ocakta karıştırın.
Pete kıvamına gelmeye başladığında altını kapatıp, soğumaya bırakın.
Kivileri soyup, iri parçalar halinde dilimleyin.
Kivileri kalıp şeklini almış hamurun içine oturtun.
Üzerine pelte kıvamlı karışımı dökün.
Buzdolabında soğutup, servis yapın.
Kivili Pay yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız