Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Kirazlı Tartölet

Malzemeler
1 Adet yumurta
200 gr margarin
2.5 Su bardağı un
Yarım çay bardağı su
1 Kutu labne peyniri
5 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım kilo kiraz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Margarini, unu ve yumurtayı bir arada yoğurun.
Gerektiği kadar soğuk su ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
Eğer gerekirse biraz daha un ilave edin.
Elinize yapışmayıncaya kadar yoğurun.
İyice yoğurduktan sonra nemli bezle örtüp, buzdolabında 1 saat bekletin.
Buzdolabından çıkarınca küçük parçalara bölün.
Tartölet kalıplatını hafifçe yağlayın.
Hamur parçalarını elinizle yada merdane yardımı ile kalıp büyüklüğünde açın ve kalıplara yerleştirin.
Diplerini çatalla bir kez delin.
Kalıpların ortalarına aliminyum folyo nohut koyun ve 200 derceli fırında 15 dakika pişirin.
Pişen hamurları fırından çıkartın.
Bu arada labne peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın.
Tartöletleri kalıptan çıkarın.
Ortalarına labne peynirli karışımdan koyun.
Üzerine de yıkayıp sapları ayıklanmış kirazları dizin.
Bekletmeden servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız