Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Havuçlu Mozaik

Malzemeler
2 Paket petit beurre bisküvi
1 Kilo havuç
2 Su bardağı tozşeker
Yarım paket margarin
2 Paket vanilya
1 Çay bardağı dövülmüş ceviz
1 Paket krem şanti
1 Çay bardağı süt
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Kare bisküvileri elinizle ufak ufak kırın.
Havuçların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
Havucu bir kaba alın.
2 Su bardağı tozşeker ilave ederek ağır ateşte arasıra karıştırarak havuçların kendi bıraktıkları su ile pişmelerini sağlayın.
Havuçlar iyice yumuşadığında ateşten alıp, içine ufaklanmış bisküvileri, erimiş margarini, dövülmüş cevizi ve vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın.
Temiz bir naylon üzerine dökerek rulo şeklinde sarın.
Düzgün yuvarlak bir şekil verip, buzdolabında yarım gün bekletin.
Havuçlu mozaik pastayı dolaptan alıp, etrafındaki naylonu çıkardıktan sonra krem şanti veya hindistan cevizi ile süsleyin.
İstediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.
NOT : Bazı havuçlar cinsinden dolayı fazla sulanır.
O zaman biraz daha bisküvi ilave edin.
Havuçlu Mozaik yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız