Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Güz Turtası

Malzemeler
1 Su bardağından biraz fazla un
1 Su bardağından biraz fazla ayıklanmış fındık
1 Su bardağından biraz fazla ayıklanmış ceviz
5 Çorba kaşığı esmer şeker
1 Paket tatlı mayası
3.5 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Bir tutam vanilya
3 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı pudra şekeri
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Esmer şeker ile birlikte yumurta sarılarını çırpın.
Yumuşak ve köpüklü bir karışım elde edince vanilyayı ekleyin.
Ceviz ve fındıkları da robottan geçirin.
Hebsini yumurtalı karışıma ekleyin.
Mayayla birlikte elenmiş unu ve eritilmiş margarini yumurtalı karışıma ekleyin.
Elde yada blendırda yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın.
Sonra hamura ekleyin ve aşağıdan yukarı doğru karıştırarak yedirin.
24 Santim çapındaki yuvarlak bir kalıbı fırın kağıdıyla yağlayın.
Karışımı kalıba dökün.
Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 35 dakika pişirin.
Fırından aldığınız turtayı kalıptan çıkarın ve kağıdı da çıkarıp, soğumaya bırakın.
Servis tabağına aldıktan sonra üstüne pudra şekeri serpip, servis yapın.
Güz Turtası yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız