Malzemeler
200 gr havuç
2 Su bardağına yakın sıyulmuş badem
8 Çorba kaşığı tereyağ veya margarin
100 gr tozşeker
3 Adet yumurta
Biraz pudra şekeri
100 gr un
1 Adet limon
80 gr nişasta
Yarım paket maya
Mutfak
Zorluk 2
Süre 75 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Yumuşamış margarini yada tereyağını bir kaba koyun.
Tozşeker ekleyip, elle yada blendırla kabarık bir krema haline gelene dek çırpın.
Sonra yumurtaları bir kerede ekleyip, tekrar çırpın.
İyice yıkanmış limonun kabuğunu rendeleyip, bu karışıma ilave edin.
Havuçları kazıyıp, ince ince kıyın.
Bademleri kahverengi zarlarıyla ince ince kıyın.
Nişastayla unu karıştırın.
Sonra havuçları, bademleri ve son olarak da mayayı ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Karışımı 24 santim çapındaki yağlamış bir kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Fırından aldığınız turtayı soğuduktan sonra çıkarın.
Üstüne pudra şekeri serptikten sonra istediğiniz gibi süsleyip, servis yapın.
Havuçlu Turta yemek tarifleri
3 Aralık 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder