Malzemeler
1 kg taze zerdali
3 bardak su
2 bardak toz şeker
Mutfak
Zorluk 3
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Ezik olmayan zerdalileri çok temiz yıkadıktan sonra her tarafına iğne batırarak delin.
Bunları bir tencereye koyarak üzerine 3 bardak su ilave ederek su soğuyuncaya kadar tencerenin kapağını kapalı bırakın.
Su soğuduktan sonra zerdalileri kepçe ile tencereden tabağa alın.
Bu suy şekeri ilave ederek ateşte karıştırarak şekeri eritin.
Sonra buna zerdalileri atarak kaynar kıvama gelene kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alarak kompostoyu tekrar ateşe oturtarak kapaksız olarak bir iki taşım daha kaynatın.
Ateşten alarak komposto iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Zerdali Kompostosu yemek tarifleri
4 Aralık 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder