3 Aralık 2008 Çarşamba
Patatesli Pay
Malzemeler
7 Çay bardağı un
1 Çay bardağı yoğurt
1.5 Su bardağı tereyağı
3 Adet patates
Karabiber, tuz
250 gr beyaz peynir
1 Paket kabartma tozu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın.
Un, yoğurt, kabartma tozu ve bir çimdik tuz ilave edip iyice yoğurun.
Hazırladığınız hamuru fırın kalıbına koyun.
Patatesleri haşlayıp kabuklarını
soyun.
Çatalla ezerek püre haline getirin.
Tuz, karabiber serpin.
Beyaz peyniri ufalayıp püreye ekleyin.
Hazırladığınz püreyi hamurun üzerine yayın.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Patatesli Pay yemek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder