Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Meyveli Turta II

Malzemeler
3 Su bardağı un
150 Gram margarin
1 Adet yumurta
Tuz
Krema İçin:
1 Paket kremşanti(2 Poşet)
1 Çay bardağı soğuk süt
2 Çorba kaşığı pudraşekeri
4 Çorba kaşığı lor peyniri
Süslemek için:
Şeftali
Vişne
Şerbeti için:
2 Çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı su
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Üzerin nemli bir bezle örtüp, birkaç saat dinlendirin.
Tekrar yoğurun.
Unlanmış bir zeminde açın.
Dörde katlayın ve tekrar açın.
Bu işlemi dört kez tekrarlayın.
Son olarak açtığınız hamuru yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
Kenarlarını yükseltin.
Hamurun ortasına, kalıptan biraz daha küçük bir tabak koyun.
150 dereceli fırında pişirin.
10-15 dakika sonra üzerindeki tabağı alın.
Hamur pembeleştiğinde fırndan çıkarın.
Krem şantiyi sütle çırpın.
ardından lor ve pudraşekerini ekleyin.
Tartın üzerine sürün.
Şeftalileri keserek kremanın üzerine dizin.
2 çorba kaşığı şeker ve yarım çay bardağı su karışımı ile hazırlanan şerbeti meyvelerin üzerine dökün.
Meyveli Turta II yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız