Malzemeler
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorbakaşığı tozşeker
1 Adet yumurta
1.5 Su bardağı un
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Bir tutam tuz
Üzerine :
1 Paket krem şanti
3 Adet kivi
1 Adet nar
1 Adet muz
1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri yumuşayıncaya kadar karıştırın.
Yumurta, un, tuz ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın.
Bu karışımı yarım saat buzdolabında bekletin.
Daha sonra hamuru elinizle açın.
Su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
Yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın rengini olana dek pişirin.
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Fırından aldığınız tartöletlerin üzerine krem şanti sürün.
Muz ve kiviyi küçük doğrayın.
Narın tanelerini ayıklayın.
Pudra şekeri ile karıştırın.
Meyveleri de tartöletlerin üzerine yayın.
Meyveli Tartölet II yemek tarifleri
3 Aralık 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder